Göndereceğimiz mesajların, bir JSON yapısı içinde, anahtar / değer çiftleri şeklinde tutulması gerekiyor. Mesaj metnini içeren anahtarı text olarak belirtiyoruz. Aşağıda sadece mesaj metnini içeren basit bir JSON yapısını görebilirsiniz.

{ "text": "Bu bir deneme mesajıdır.\nBu cümle ise ikinci satıra yazılır." }
Not: \n karakterinden sonra yazılan mesaj metni, bir alt satırdan başlatılarak yazdırılır. 
Mesajımızı bu haliyle gönderdiğimizde mesaj iletisi gönderilir ancak gönderen ismi ve icon belirtmediğimiz için, bu bilgiler bir önceki konuda Webhook parametrelerini oluşturduğumuz sırada girdiğimiz ön tanımlı değerlerden alınır. Bu yapıya farklı parametreler ekleyerek, ön tanımlı değerler yerine bizim gönderdiğimiz değerlerin görünmesini sağlayabiliriz.

Gönderen İsmi

Mesajımızın gönderen adını değiştirmek için username anahtarını kullanıyoruz. Bu anahtarı ve içerdiği değeri JSON yapımıza dahil edelim.
{
   "username": "firat",
   "text": "Bu bir deneme mesajıdır.\nBu cümle ise ikinci satıra yazılır."
}

Kanal İsmi / Alıcı Adı

Standart olarak bir kanal belirlemiştik. Mesajımızı farklı bir kanala göndermek istediğimizde channel anahtarını kullanıyoruz. Kanal ismini değer olarak girerken ismin başına # (diyez) karakterini girmemiz gerekiyor. Mesajımızı bir kanal yerine, projemize dahil edilmiş bir kullanıcıya özel mesaj olarak göndermek için, kullanıcı adının başına @ (kuyruklu a) karakterini koyabiliriz. (Örn. "channel": "@firat")
{
   "username": "firat",
   "channel": "#tasarım",
   "text": "Bu bir deneme mesajıdır.\nBu cümle ise ikinci satıra yazılır."
}
Uyarı: Webhook entegrasyonunda belirlediğimiz ön tanımlı kanal ya da kullanıcı adını, channel anahtarına değer olarak yazdığınızda, mesajlarınız @slackbot kullanıcısına gönderiliyor. Bu durumu aşmak için, ön tanımlı kanal / kişiye mesaj gönderirken, channel anahtarını JSON yapısına eklemeyebilir veya değerini boş bırakabilirsiniz (Örn. "channel": ""). Bu şekilde gönderilen mesajlar ön tanımlı kanala / kişiye gönderilir.

Mesaj İkonu veya Görüntüsü

Her gönderilen mesajın solunda kullanıcıya ait bir görüntü veya ikon bulunur. Bu ikonu Slack’de tanımlı ikonlar üzerinden seçmek için icon_emoji, harici bir kaynaktaki görüntüyü seçmek için de icon_url anahtarları kullanılır (Örn. "icon_url": "https://slack.com/img/icons/app-57.png").
{
   "username": "firat",
   "channel": "#tasarım",
   "icon_emoji": ":ghost:",
   "text": "Bu bir deneme mesajıdır.\nBu cümle ise ikinci satıra yazılır."
}

Bağlantı (Link) Oluşturma

Mesaj metni içinde bir bağlantıya köprü oluşturabilmek için < > karakterleri içine bağlantıyı eklememiz gerekiyor. Mesaj içinde bağlantı yerine köprülenmiş bir metin göstermek istiyorsak, bağlantının hemen bitimine | (pipe) karakterini ekleyip devamında köprü oluşturacağımız metnimizi ekliyoruz.
{
   "username": "firat",
   "channel": "#tasarım",
   "icon_emoji": ":ghost:",
   "text": "Bu bir deneme mesajıdır.\nBu cümle ise ikinci satıra yazılır. <https://example.com/|Buraya tıklayın.>">
}
Şu ana kadar oluşturduğumuz mesaj yapısının, Slack arayüzündeki görüntüsünü aşağıdan görebilirsiniz.


Görüldüğü gibi < > karakterlerini mesaj metnimizin içine yazdık. Ancak görüntülenen mesajda bu karakterler gizlendi. Bu karakterleri birer operatör olarak değil de, mesaj metnimizin bir parçası olarak görüntülemek istediğimizde, URL kodlama yöntemiyle kodlanmış halini göndermemiz gerekiyor. Slack mesajlarında bu işlemi yalnızca 3 karakter için yapmamız gerektiği belirtilmiş.

  • & Ve anlamına gelen bu karakter yerine &amp;
  • < Küçüktür karakteri yerine &lt;
  • > Büyüktür karakteri yerine &gt;

Mesaj içeriğinde farklı görünümler oluşturmak için bu sayfaya göz atabilirsiniz.
Bilgi: Oluşturduğunuz görünümleri bu sayfada test edebilirsiniz.
Son oluşturduğumuz haliyle bu yapıyı bir POST isteğinin gövdesine ekleyerek gönderebiliriz. İkinci bir yöntem ise bu JSON yapısını POST istek gövdesinde payload parametresine ekleyerek göndermek. Payload parametresine eklenen verinin son hali aşağıdaki gibi olmalı.
payload = {
   "username": "firat",
   "channel": "#tasarım",
   "icon_emoji": ":ghost:",
   "text": "Bu bir deneme mesajıdır.\nBu cümle ise ikinci satıra yazılır. <https://example.com/|Buraya tıklayın.>"
}
POST isteğini, cURL aracı ile gönderebilirsiniz. Bazı parametreler girmeniz gerekecek. İlgili yazı için burayı tıklayın.